eur:
392.37
usd:
366.01
bux:
66803.48
2024. április 26. péntek Ervin

Demszky tárgyalt a BKV menedzsmentjével

Elítélte és elfogadhatatlannak nevezte a BKV-nál hétfő óta tartó "vadsztrájkot" Demszky Gábor. A főpolgármester a BKV menedzsmentjével folytatott tárgyalásokat.

A BKV-nál napok óta folyó illegális vadsztrájk következményeiért a szakszervezeti vezetőknek kell vállalniuk a felelősséget, akik az autóbuszpark rossz állapotát a bérharc eszközeként használják fel - jelentette ki a BKV menedzsmentjével folytatott egyeztetés után Demszky Gábor.

A főpolgármester elmondta: a BKV buszsofőrjei az országos átlaghoz képest 34 százalékkal jobban keresnek, és eddig átlagon felül kaptak szociális juttatásokat. Ezért a főpolgármester azt kéri a szakszervezeti vezetőktől, hogy fogadják el: a menedzsment nem teljesítheti a követeléseiket, mert amennyiben ezt megtenné, nem lenne forrás az autóbuszok cseréjére és felújítására, pont arra amit a szakszervezetek is szeretnének.

Hozzátette: több hitelt a BKV nem tud felvenni, ráadásul ha tovább növelnék a vállalat adósságállományát, akkor elveszítenék a kormány támogatását is. Demszky Gábor felhívta a figyelmet egy tegnapi bejelentésre, amely miatt több száz BKV dolgozó veszítheti el a munkáját.

Kocsis István, a BKV vezérigazgatója elmondta: 12 szakszervezet már elfogadta a menedzsment ajánlatát. Hozzátette: vállalhatatlan, hogy válság idején a BKV egy oázis maradjon.

A napokban tapasztalható buszmeghibásodásokkal kapcsolatban kijelentette: feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettesek ellen rongálás és a közlekedés veszélyeztetése miatt. Tegnap ugyanis az egyik garázsban az ellenőrök elvágott ablakmosófolyadék-csöveket találtak.

A közlekedési vállalattól eddig 2 buszsofőrt és 1 szerelőt bocsátottak el, további 5 személlyel szemben pedig vizsgálatot indítottak. A sofőröket azért bocsátották el, mert nem jelezték a a diszpécserszolgálatnak, hogy nem tudnak elindulni, hanem eltűntek valahol; a szerelőt pedig azért, mert az éjszakai szemle során nem cserélt ki két gumiabroncsot, ezért reggel a busz késve tudott elindulni.

Takács Péter, a BKV műszaki vezérigazgató helyettese elmondta: minden nap más-más hibára hivatkozva nem álltak forgalomba a buszok. Január 4-én a mikrofon hibák sokszorozódtak meg, következő nap az utastér belső világításának hibája volt a sláger, ezután az ablakmosó berendezés problémái, tegnap pedig a sofőrök nagy része a bizonytalan kormányműre hivatkozott.

 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×