eur:
392.25
usd:
366.04
bux:
66786.28
2024. április 26. péntek Ervin

Steiner: A hiányosságok miatt fordulhatott elő, hogy Szeibert értékhatár nélkül köthetett szerződéseket

Azonnali intézkedéseket sürget a BKV-nál jelenleg tapasztalható szervezetlenség miatt a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője. Steiner Pál a közlekedési társaságot ellenőrző bizottság ülése után az InfoRádióban úgy fogalmazott: a hiányosságok miatt fordulhatott elő, hogy Sziebert György, az előzetes letartóztatásba helyezett volt jogi igazgató értékhatár nélkül köthetett szerződéseket.

A szocialista politikus a BKV több vezetőjének meghallgatása után azt is hangsúlyozta: a cégnél sem az ügyrendben, sem a kifizetésekben nincs rend, ezért arra szólította fel Kocsis István vezérigazgatót, hogy a bizottság következő, január 13-i ülésére tegye meg javaslatait a vállalat szervezettségének javítására.

A BKV jogi igazgatóját, Sziebert Györgyöt egy óbudai mélygarázsban érték tetten múlt pénteken, amikor mintegy 10 millió forintot vett át egy, a közlekedési vállalattal szerződésben álló cég munkatársától. A Budai Központi Kerület Bíróság a Budapest Aiport jogi igazgatójával együtt hétfőn helyezte előzetes letartóztatásba Sziebert Györgyöt, és a BKV ezután rendkívüli felmondással menesztette.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×