eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Nincs veszélyben a filmes adókedvezmény"

A filmeseknek korábban nyújtott 20 százalékos adókedvezmény-rendszer nincs veszélyben - mondta az InfoRádiónak az Oktatási és Kulturális Minisztérium főosztályvezető-helyettese a filmtörvénnyel kapcsolatos uniós tárgyalások kapcsán. A magyar filmtámogatási rendszer uniós jóváhagyása a múlt év végén járt le, a felek azonban még mindig nem tudtak megállapodni a folytatásról.

Zajlanak a tárgyalások az Európai Unióval a magyar filmtámogatási rendszerről - tájékoztatta az InfoRádiót az Oktatási és Kulturális Minisztérium főosztályvezető-helyettese.

Sámuel Balázs elmondta: a magyar fél mindvégig következetesen képviselte a magyar érdekeket, és olyan megoldásokat keres, amelyek mind a magyar filmes szakma, mind az unió számára elfogadhatók.

Andrew Vajna producer korábban azt mondta az InfoRádiónak: azért is lehetséges, hogy lejárt a filmtámogatási rendszer jóváhagyása, mert Magyarország sokáig nem foglalkozott a témával. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium főosztályvezető-helyettes erre úgy reagált: a meghosszabbítás előkészületei közel egy éve folynak.

A 20 százalékos adókedvezmény-rendszer intézményének eltörlése fel sem merült, az unió ezt nem kifogásolta - hangsúlyozta Sámuel Balázs.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium főosztályvezető-helyettese közölte: az unió azt várja el, hogy bizonyos fokú kulturális tartalommal rendelkezzen az a film, amely támogatást kap, ezt azonban nagyon nehéz meghatározni.

Egyes országokban pontrendszerben értékelik a filmeket, máshol megadott követelményeknek megfelelni. Magyarország megvizsgálja ezen tagállamok már kialakult gyakorlatát is - fűzte hozzá Sámuel Balázs.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×