eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Több sztrájkolót leváltottak a szolgálatból

A Keleti pályaudvaron sztrájkoló vasutasok közül többet leváltottak a szolgálatból, és helyére olyan dolgozót helyeztek, aki felvette a munkát - számolt be az InfoRádióban a helyi érdekképviseleti vezető.

A Keleti pályaudvari Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének vezető ügyvivője szerint a főváros legnagyobb pályaudvarán a dolgozók mintegy fele döntött a munkabeszüntetés mellett.

Lőrincz László - aki egyúttal a helyi sztrájkbizottság vezetője is - az InfoRádióban elmondta: több sztrájkoló jelezte neki, hogy leváltották a szolgálatból, és más, nem sztrájkoló dolgozót ültettek a helyére. Az érdekképviseleti vezető szerint azonban ez a sztrájkolókat nem gyengíti.

Hétfőtől a Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok hirdettek határozatlan idejű általános országos sztrájkot a társadalombiztosítási követeléseik alátámasztására.

Azt várják, hogy a kormány vonja vissza az egészségbiztosítás privatizációját lehetővé tevő törvényjavaslatot, amelyről hétfőn szavaz az Országgyűlés, illetve tiltakoznak az új nyugdíjszámítás szabálya ellen, amely 8-10 százalékos nyugdíjcsökkenést jelent a januártól nyugdíjba vonulóknak.

A hétfői általános sztrájkban a vasútnál, az egészségügyben, a közoktatásban, a repülőtéren, az elektronikai iparban, két Volán-társaságnál, illetve más szervezeteknél dolgozók vesznek részt.

Hanganyag: Sánta András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×