eur:
389.29
usd:
362.6
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Meddig húzódik a döntés a 4-es metró beruházási tervéről?

Csak januárban tárgyalja a kormány azt az uniós pályázatot, amelyet a főváros a 4-es metró támogatása ügyében nyújt be. Brüsszelbe csak ezután küldik ki a dokumentumot, az ottani döntéshozók pedig akár hónapokon át bírálhatják a pályázatot. Az EU legfeljebb 260-270 milliárd forint támogatást nyújthat a 4-es metró megépítéséhez.

Õszre ígérte a főváros, hogy kidolgozza a 4-es metró első szakaszára vonatkozó beruházási tervet, ezt azonban eddig még nem tárgyalták.
Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter azt mondta: az Etele tér és a Keleti pályaudvar közötti szakaszról szóló dokumentumot talán ebben a hónapban fogadhatja el a főváros; ez majd januárban kerülhet a kormány elé.

Ha a kabinet ezt megfelelőnek találja, akkor a tervet csak ezután küldhetik el Brüsszelbe.

Bajnai Gordon közölte: a budapesti közlekedés fejlesztésének támogatásáról még a Medgyessy-kormány idején köttetett szerződés a fővárossal.

A kormány most azon dolgozik, hogy ennek finanszírozása minél kevesebbe kerüljön az országnak, és annak minél nagyobb részét lehessen uniós forrásokból biztosítani - tette hozzá a miniszter.

A kormány nyáron véglegesítette Brüsszellel a közlekedési operatív programot, amelynek része volt a negyedik budapesti metróvonal is.

Ebben az szerepelt, hogy legfeljebb 260-270 milliárd forint uniós támogatást kaphat a beruházás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×