eur:
389.24
usd:
362.5
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fidesz: a gázáremelés a kormány szakmai alkalmatlanságának bizonyítéka

A Fidesz szerint az újabb gázáremelés a kormány szakmai alkalmatlanságát mutatja. A legnagyobb ellenzéki párt szerint ki kellene használni a kedvező dollár-forint árfolyamot.

Fónagy János, a Fidesz országgyűlési képviselője azt mondta: a gazdasági miniszter által bejelentett 5 százalékos lakossági gázáremelést mérsékelni lehetne, ha a kormány kihasználná a kedvező dollár-forint árfolyamból adódó többletet.

Az ellenzéki politikus úgy véli: a Magyarországon kialakult szociális válságot tovább mélyíti a drágulás, ráadásul - mint mondta - a gázárkompenzáció relatív csökkenése miatt egyes családoknak 9-11 százalékkal kell majd többet fizetni a gázért januártól.

Kóka János, a posztjáról most távozott gazdasági és közlekedési miniszter szombaton azt mondta: a gáz 5 százalékkal drágul jövő év elejétől, de ez az arány még mindig nem tükrözi a világpiaci árak emelkedését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×