eur:
388.67
usd:
361.72
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

A cseh miniszternek tetszik a magyar egészségbiztosítási rendszer

Szorosabb kétoldalú kapcsolatot tart majd a cseh és a magyar egészségügyi miniszter a jövőben. Ebben állapodtak meg a politikusok, miután tárgyaltak Budapesten az egészségügyi reformról. Csehország - Magyarországhoz hasonlóan - 2009-től vezetné be az üzleti alapú egészségbiztosítási rendszert, ezért az előkészítés tapasztalatait is megosztotta cseh kollégájával Horváth Ágnes magyar egészségügyi miniszter.

Csehország előtt állnak még azok az egészségügyi intézkedések, amelyeket Magyarországon már bevezettek, ezért is fűzi szorosabbra kapcsolatait a cseh és magyar egészségügyi minisztériumi vezetés.

Csehországban is tervezik az üzleti alapú egészségbiztosítási reform elindítását, a vizitdíj bevezetését, és a betegek érdekeit védő biztosítási felügyelet létrehozását.

Főként az előkészítési folyamatokról érdeklődött Tomás Julínek cseh egészségügyi tárcavezető, aki a magyar egészségbiztosítási rendszerről elismerően beszélt, ugyanakkor azt mondta: szükségesek a politikai kompromisszumok az új rendszerek elindításához.

Horváth Ágnes magyar egészségügyi miniszter azt mondta: egyetértés volt cseh kollégájával abban, hogy a magánbefektetőknek szerepet kell adni az egészségbiztosítási rendszerben. A tárcavezető elmondta: a jövőben több európai ország politikusával kezdeményez egyeztetést az egészségbiztosítási rendszerekről.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.

Élőben a BL-elődöntő: Real Madrid–Bayern München 0-0

A Borussia Dortmund már a június elsejei döntő résztvevője, ma este eldől, ki lesz az ellenfele. A Real Madrid és a Bayern München csatája nyolc napja Németországban 2-2-re végződött, aki most nyer a Bernabéuban, továbbjut. Döntetlennél hosszabbítás (esetleg tizenegyespárbaj) következik.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×