eur:
389.39
usd:
363.55
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szép lesz az idő a hosszú hétvégén, de hétfőtől jön a hó

Szép lesz az idő a hosszú hétvégén, esőre csak vasárnaptól kell számítani - mondta az InfoRádiónak Bozóki István. Az Országos Meteorológiai Intézet munkatársa szerint hétfőtől azonban lehűl az idő.

Csütörtökön országszerte több órás napsütésre számíthatunk, inkább csak délen, illetve keleten lehet felhős az idő, de csapadék azonban nem valószínű - mondta az InfoRádiónak a meteorológus, aki szerint a hőmérséklet a kora reggeli 2-8 fokról napközben 15 fokig emelkedik majd.

Pénteken is több órás napsütés várható, futó zápor az északkeleti területeken fordulhat elő - tette hozzá Bozóki István. Szombaton már gyakrabban megnövekszik a felhőzet, de csupán északkeleten számít a meteorológus kisebb záporesőre.

Vasárnap kezdődik a változás az időjárásban, ugyanis északnyugat felől egy hidegfront éri el a Kárpát medencét, a déli órákban már a fővárost és környékét is. Szórványos záporokra lehet számítani, de az idő még enyhe lesz: a kora reggeli 3-8 fokról 14 fokig emelkedik.

Az északnyugati szél várhatóan megerősödik, és ez már jelzi a hidegfront érkezését. Gyakran lesznek erős, olykor viharos széllökések.

A hidegfront hatására jócskán visszaesik a hőmérséklet: kedden már fagyra számíthatunk, és a nappali felmelegedés is 5-7 fokkal csökken. Az átvonuló hidegfrontot szórványos záporok, a hegyekben hózáporok kísérik - mondta a meteorológus.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×