eur:
389.32
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Demszky 17 éve: "politikai pályafutása végén tart"

Fűrész Gábor politikai kommunikációs szakértő szerint Demszky Gábor inkább a személyisége, mint tettei miatt sikeres. A szabaddemokrata politikust 17 évvel ezelőtt, 1990. október 31-én választották meg főpolgármesternek, azóta őrzi is posztját. Bár sokan kritizálják, a többség mégis rendszeresen bizalmat szavaz neki.

A kommunikációs szakember szerint a személyiség és a tettek közötti látszólagos ellentmondást a politikusi személyiségek életciklusa magyarázza. "Történeti szempontból nézve tudjuk, hogy Demszky Gábor politikai pályafutása végén tart. Az egyre erőteljesebb támadások nyilván ezzel is összefüggenek" - mondta az InfoRádióban Fűrész Gábor.

A szakember szerint Demszky Gábor legutóbbi önkormányzati választási szereplése erőteljesen előrevetíti azt, hogy pályája kimerítette a benne rejlő lehetőségeket.

Demszky Gábor tehetséges politikus, pályája sok szempontból hasonlít a hatalomból nemrég távozott brit miniszterelnökéhez - vélte Fűrész Gábor, aki emlékeztetett: Tony Blair nagyon sokáig nagyon népszerű politikus volt és pártja, valamint ő is nagyon nehezen engedte el a pozícióját.

"A legtöbb politikus felismeri azt, hogy mikor érkezik el az az idő, amikor már nincs annyi innovációs lehetőség a munkájában, mint korábban, amikor kifogytak az erőforrásai. Ilyenkor időszerű a változás, egyszerűen azért, mert sokszor a pártnak is ez az érdeke" - mondta a kommunikációs szakember.

Fűrész Gábor szerint Demszky Gábor sikere "alapvetően a személyiségről szól. Õ nem az a típusú polgármester, aki hatalmas dolgokat épített volna, vagy 17 év alatt úgy változtatta volna meg a város infrastruktúráját, hogy Budapest képes legyen elkerülni azokat a súlyos problémákat, melyekkel sok európai és amerikai nagyváros is küzd".

"Elsősorban a közlekedési káoszra és az egészséges, élhető környezet hiányára gondolok, valamint számos olyan tényezőre, amely a legnagyobb kihívásokat jelenti egy városvezető számára. Ezeket a problémákat nem sikerült megoldani, látványos előrelépést elérni. Demszky Gábor polgármesterként nem épített hatalmas dolgokat, tehát egyértelműen a politikai személyiség sikeréről van szó" - értékelt az InfoRádióban Fűrész Gábor kommunikációs szakértő.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×