eur:
389.39
usd:
363.55
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A magyar mentők már elindultak Ausztriába a buszbaleset sérültjeiért

Elindultak a mentőautók a hétfői magyar buszbaleset osztrák kórházakban ápolt öt sérültjéért - közölte az Országos Mentőszolgálat illetékese. A mentőkocsik várhatóan szerdán kora délután fordulnak vissza a betegekkel.

A hétfő hajnali, három halálos áldozatot követelő szerencsétlenség után nyolc sérült maradt grazi és klangenfurti kórházakban. Hárman Grazból, ketten Klagenfurtból indulnak szerdán haza.

Pék László, aki a katasztrófavédelem pszichológusokból álló kríziscsoportjával érkezett Ausztriába a betegekhez, elmondta, hogy a három súlyosabb sérültet az osztrák orvosok még néhány napig megfigyelés alatt tartják, őket valószínűleg csak a jövő héten engedik el.

Egyiküknek légzési nehézségei vannak, őt altatják és várhatóan a hét végén oldják fel fokozatosan az altatást. A másik két beteget sebesülésük jellege miatt tartják vissza, állapotuk stabil.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×