eur:
389.32
usd:
362.71
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Csúszások és átadások - a 4-es metró újabb kálváriája

Újabb fél évet csúszhat a 4-es metró építése. Tarlós István, a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerint ennek hátterében rosszul megkötött szerződések állnak, de olyan okokat is elképzelhetőnek tart, amelyeket csak a városvezetés ismer.

Ismét csúszhat a 4-es metró átadásának időpontja. A legújabb elképzelések szerint a vonal a jelenlegi, 2010 végi átadási határideje 2011 közepére tolódna - írja a Népszabadság.

A cikk szerint a Városháza az újabb késést biztonsági okokkal magyarázza, nevezetesen azzal, hogy a nagyközönség érdekében megtoldják a próbaüzem idejét. A lap úgy tudja, hogy az alagútfúrási munkák elhúzódása miatt a munkálatokkal megbízott Bamco-konzorcium már be is nyújtotta szerződésmódosítási kérelmét a beruházó DBR Metró Projekt Igazgatósághoz.

Tarlós István azt kifogásolja, hogy a főpolgármester egyszerre számol be újabb szakaszok átadásáról, és az átadás időpontjának csúszásáról. Az ellenzéki frakcióvezető úgy fogalmazott: Demszky Gábor 30 méterenként adja át a szakaszokat, miközben a súlyos késésekről beszél.

A lap információi szerint az átadás azért tolódhat el, mert meg kell hosszabbítani a próbaüzem idejét. Tarlós István az utasok biztonságát nagyon fontosnak tartja, azt azonban nem érti, hogy miért most módosítanak az előre kalkulálható időpontokon.

Szerinte mindennek hátterében az állhat, hogy a főváros rossz szerződéseket kötött, de azt sem találta kizártnak, hogy a döntés mögött olyan okok állnak, amelyeket csak a városvezetés ismer.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×