eur:
390.88
usd:
366.7
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Elképesztő mennyiségű kábítószert fogtak a rendőrök - képekkel

Két nagyszabású kábítószeres ügyet derített fel a közelmúltban a rendőrség. A hatóságok 1 kiló kokaint és 24 kiló heroint foglaltak le.

Hétfő este a rendőrök Budapesten 24 kilogramm heroint foglaltak le és öt vietnami állampolgárt vontak eljárás alá.

A vietnami csoport vezetőjére - aki a háttérből irányította a kereskedelmet - már 2001-ben felfigyelt a rendőrség, őt azonban eddig nem sikerült elfogni. Most azonban maga is részt vett a heroin értékesítésében.

A férfi ráadásul hamis papírokkal próbálta igazolni magát, ezért közokirat-hamisítás miatt is vád alá vonják.

A heroint több helyszínen találták meg a rendőrök. Először egy XIV. kerületi kartárban, ruhabálák között bukkantak csaknem 15 kilogramm kábítószerre, majd egy XII. kerületi lakásban mintegy 8 kilogrammnyi heroinra.

A kábítószerért a piacon akár 400 millió forintot is kaphattak volna a terjesztők.

Egyre többen fogyasztanak kokaint

A kokainra még múlt pénteken bukkantak rá a rendőrök egy tanzániai férfinál és egy szudáni nőnél. Ródler Norbert, a BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni osztályának vezetője elmondta: az utóbbi években egyre többen fogyasztanak Magyarországon is kokaint.

A férfi elfogásakor a szájába vett egy csomagot, és lenyelte azt. A rendőrök egyelőre nem tudják, hogy abban is kokain volt-e, mert ha igen, az halálos lehet számára. A férfit jelenleg egy kórházban őrzik.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×