eur:
389.26
usd:
362.56
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Pénteken megnyitják a forgalom előtt az alsó rakpartokat

Tegnap délután tetőzött a Duna, azóta már sehol sincs harmadfokú árvízvédelmi készültség a folyó felső szakaszán. A fővárosi rakpartokat várhatóan pénteken nyitják meg a forgalom előtt - mondta el az InfoRádiónak Iványi Krisztina, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Vízkárelhárító Műszaki Törzsének ügyeletese.

Budapestnél a tegnap délutáni tetőzés után késő este óta apad a Duna. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Vízkárelhárító Műszaki Törzs ügyeletese az InfoRádióban elmondta: a folyó felső szakaszán is jelentős az apadás: Nagybajcsnál egy nap alatt 125 centimétert csökkent a vízszint.

Iványi Krisztina hozzátette: már csak a Lajtán tartanak fenn harmadfokú készültséget. A szakember szerint a fővárosban várhatóan pénteken nyitják meg ismét a forgalom előtt az alsó rakpartokat.

A rakpart egy részét azonban várhatóan már szerdán megnyitják - mondta el az InfoRádiónak a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivője. Horváth László közölte, hogy reggel, az ár visszahúzódásával egy időben megkezdték az alsó rakpartok takarítását.

A hordalék, a faágak és a hulladékok elszállítását követően megvizsgálják, megsérült-e az útburkolat. Az esetleges burkolathibák gyors kijavítását követően foglalhatják majd el újra az autósok a rakpartokat.

A közterület-fenntartó munkásai Budán a Lágymányosi és a Petőfi híd között, a Halász utcánál, míg Pesten a Parlament közelében és a Közraktárak-Szabadság híd térségében takarítják a rakpartot.

Hanganyag: Szûcs Péter

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×