eur:
390.71
usd:
366.42
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kinek kell a házinéni?

Hiába nagyobb a kereslet ősszel, jelentősen nem drágulnak az albérletek a tanévkezdéskor - mondta az InfoRádiónak a DunaHouse elemzési vezetője. Murányi Ákos szerint ma már szinte lehetetlen internet-ellátottság és bútorok nélkül kiadni egy lakást.

A növekvő kereslet annyiban változtat az árakon, hogy Budapesten szeptemberben szinte lehetetlen 50 ezer forint alatt kiadó lakást találni. Vidéken a határ 30 ezer forint.

Elmondta azt is, hogy 25-30 ezer forint alatt Budapesten már nem éri meg kiadni a lakást, így bármekkora is a kereslet, ennél olcsóbban senki nem fogja átadni a lakását.

Az egyetemisták 50-90 ezer forint között keresnek albérletet. Nagyjából ez szabja meg az árak felső határát is. Mivel sokan új építésű ingatlant adnak ki, ennyi pénzért már igen jó lakásokat is lehet találni, így az ár felülről is korlátozott.

A fővárosban a pesti oldalon az V., a VI. és a VII. kerület a legkeresettebb, főleg a körút környéket, Budán pedig a Móricz Zsigmond körtér és környéke, a Műegyetem közelsége miatt.

Elmondta azt is, hogy az albérletkeresők egyre igényesebbek. A régi, rossz bútorzat hátráltathatja a lakás kiadását, mint ahogy az is, ha nincs internet-hozzáférés. Főbérlővel pedig szinte lehetetlen lakást kiadni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×