eur:
388.99
usd:
360.7
bux:
68067.61
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fidesz: tiltakozás a "célzott" vagyonosodási vizsgálatok miatt

A Fidesz szerint sokan az APEH-vizsgálattól félve nem igényelték vissza a jogtalanul beszedett regisztrációs adót.

Font Sándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője az InfoRádióban azt mondta: többen azzal a panasszal keresték fel őt, hogy miután benyújtották a visszaigénylési lapot, adóellenrzést rendeltek el náluk.

A politikus szerint a jogosultaknak eredetileg is csak alig 30 százaléka kaphatja vissza a törvénytelenül elvett pénzt, mert nem tudják beszerezni és bemutatni az összes kért dokumentumot.

Font Sándor közölte: titltakozik, hogy a kormány így büntesse azokat, akik visszaigényelték a regisztrációs adót.

Korábban a Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesülete is azt közölte, hogy több mint száz autós jelezte, hogy a regisztrációs adó visszaigénylése után vagyonosodási vizsgálatot kezdett náluk az adóhivatal.

Az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal szóvivője tagadta, hogy összefüggés lenne a regisztrációs adó visszaigénylése és a vagyonosodási vizsgálatok között.

Bakonyi Ágnes az InfoRádióban elmondta: az APEH-nak nincs nyilvántartása a regisztrációs adót visszaigénylőkről.

A pénz egy részét a 2004. május 1. és 2005. december 31. között forgalomba helyezett gépjárművek után lehetett visszakérni; a jelentkezési határidő hétfőn járt le.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×