eur:
389.6
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megmentik az egyedülálló magyarországi virágot

Négyszázmillió forintos uniós támogatást kapott a tartós szegfű, amely a világon egyedül csak a Kiskunságban él. A fokozottan védett növényt nemcsak szaporítani fogják, hanem feltérképezik élőhelyeit, és a környezetet is átalakítják a megmaradásáért - mondta Mile Orsolya, a tartós szegfű program vezetője.

A tartós szegfű egy fokozottan védett növényfaj, amely kizárólag a Duna-Tisza közén él, különösen a Homokhátság buckás területeinek jellemzője - mondta az InfoRádiónak Mile Orsolya.

A tartós szegfű program vezetője kiemelte: megfogyatkoztak a nyúlánk, hamvasszürke szárú és levelű, élénk rózsaszín virágú növény élőhelyei.

A növény megmentésére létrehozott projektet az unió 400 millió forinttal támogatja - közölte Mile Orsolya. Hangsúlyozta: a projekt területeit a három legfontosabb élőhelyen jelölték ki, vagyis Kiskunmajsa, Csévharaszt és Bócsa térségében.

Az ötéves projekt célja, hogy a tartós szegfű szétaprózódott élőhelyei egymással összeköttetésbe kerüljenek - mondta Mile Orsolya. Kiemelte, hogy az erdőket ritkás, ligetes területekké fogják visszaalakítani, valamint a növény meglévő élőhelyeit megszabadítják a selyemkórótól.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×