eur:
390.54
usd:
364.23
bux:
68269.56
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Százezer madárinfuenza elleni oltóanyagot kap a WHO Magyarországtól

Százezer darab madárinfluenza elleni oltóanyagot ajánlott fel az Egészségügyi Világszervezetnek a vakcinát Magyarországon gyártó cég. Németh Zsolt, az Omninvest szóvivoje közölte: eddig még nem adtak el egy ampullát sem, de elképzelhető, hogy a jövőben a WHO és több külföldi ország is vásárol majd. A vakcina kifejlesztésére az állam több mint 2 milliárd forintot költött, ezért az eladásból származó bevételek 16 százaléka a központi költségvetésbe kerül.

A Nemzetközi Egészségügyi Szervezet (WHO) létrehoz egy stratégiai készletet a madárinfluenza elleni oltóanyagból azoknak az országoknak, ahol nem áll rendelkezésre a megfelelő védekezési képesség, hogy szükség esetén beavatkozzon - mondta a vakcinát Magyarországon gyártó cég, az Omninvest szóvivője.

Németh Zsolt kiemelte: az Omninvest is részt vesz ennek a készletnek a felállításában azzal, hogy felajánlott százezer oltóanyagot.

Az első felajánlást adományként kapja a WHO, de a magyar cég kész további készletet is biztosítani, ám ennek feltételeiről még tárgyalni kell - tette hozzá a szóvivő.

Magyarországon annyi oltóanyag áll raktáron, hogy a cég szükség esetén rövid időn belül biztosítaná a lakosság ellátását - közölte Németh Zsolt.

A szóvivő elmondta: eddig még nem adtak el egy ampullát sem, de elképzelhető, hogy több külföldi ország is vásárol majd.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×