eur:
390.93
usd:
365.43
bux:
68166.52
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Melegfelvonulás: 15 garázda ellen indítottak eljárást

Több embert is bántalmaztak a Meleg Büszkeség Napján a hétvégén. A felvonuláskor tojással dobálták a résztvevőket. A rendőrség összesen 15 ember ellen indított eljárást.

A Meleg Büszkeség Napján tartott felvonuláson nyolc embert állítottak elő a rendőrök garázdaságért: ők olyan magatartást tanúsítottak, ami alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen; tojással dobálták a vonulókat - mondta az InfoRádiónak a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Szabó Illés hozzátette: a gyanúsítottakat már kihallgatták, a továbbiakban szabadlábon védekezhetnek.

A IX. kerületben öt esetben kilenc ember ellen indult eljárás csoportos garázdaság megalapozott gyanújával: ők bántalmazták a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű felvonulás résztvevőit - közölte a BRFK sajtóügyeletese.

Több meleg férfit is bántalmaztak

Az immár 11. alkalommal megrendezett meneten melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzvesztiták vettek részt. A mintegy 2 ezer fős tömeg szivárványszínű zászlókkal, a másság elfogadását hirdető transzparensekkel, fokozott rendőri felvezetés mellett indult el a Felvonulási térről a Szabadság híd pesti hídfőjéhez.

A vonulás során több meleget is bántalmaztak. Egyikük, egy magyarul is értő német férfi azt is elmondta, hogy a Pipa utcában egy kocsmából kilépő, fekete ruhát viselő, kopaszra nyírt fiatalok azzal a kérdéssel szólították le, hogy "te is büdös buzi vagy?". A férfi válaszolt, hogy igen, ekkor sörösüvegekkel támadtak rá és a barátjára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×