eur:
390.87
usd:
365.59
bux:
68385.92
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Gyurcsány bekeményít

Több és szigorúbb ellenőrzéseket kért a miniszterelnök a vámhatóság, az adóhivatal, az egészségbiztosítási pénztár és a munkaügyi felügyelőség vezetőitől.

A miniszterelnök a találkozó után elmondta, hogy az elmúlt két év következetes munkája nyomán ma már látható és mérhető a feketegazdaság visszaszorulása, de az még így is komoly károkat okoz.

A Pénzügyminisztérium adatai szerint a feketegazdaság teszi ki a teljes gazdaság 17-18 százalékát, ami forintban négyezer milliárdot jelent.

Gyurcsány Ferenc azt mondta: emiatt a kincstár évi ezermilliárd forint adó- és járulékbevételtől esik el.

Jövőre a miniszterelnök azt várja a Vám és Pénzügyőrségtől, hogy szorítsa vissza a hamisított termékek forgalmát, az APEH-tól azt, hogy találja meg azokat, akik nem fizetnek közterheket.

Az Egészségbiztosítási Pénztártól a potyautasok kiszűrését, a Munkaügyi Főfelügyelőségtől pedig az ellenőrzések és büntetések szigorítását kéri.

Az idei évre célként kitűzött tízezer vagyonosodási vizsgálathoz képest az APEH már tizenegyezer ügyet vizsgált ki ,és ezekben az adóhátralék összesen több mint húszmilliárd forint - mondta Gyurcsány Ferenc.

A Fidesz szerint a kormány csak szavakban harcol a feketegazdaság ellen, tetteiben azonban éppen a feketegazdaság malmára hajtja a vizet.

Mádi László képviselő közölte: "A kormány alkalmatlan, megszorításokra épülő gazdaságpolitikája helyett az adók és járulékok csökkentésére, a kis- és középvállalkozások támogatására, valamint a gazdasági növekedés útjában álló akadályok elhárítására van szükség: fel kell számolni a hatalmas mértékű korrupciót és bürokráciát".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Nincs ma hiány piacmozgató gazdasági eseményekből: délelőtt sorra érkeztek a GDP adatok az EU-s országokból, illetve közzétették az eurózóna inflációs és növekedési adatát is, ami alapján elmondható, hogy a térség gazdasága az első negyedévben az elemzői várakozásokat meghaladó növekedést mutatott az előző negyedévhez képest - ennek ismeretében megmaradhat a júniusi kamatvágás esélye. Eközben tovább dübörög a gyorsjelentési szezon, kedvezőtlen számok érkeztek többek között a Volkswagentől és a McDonald'stól is. Az európai tőzsdék után pedig az amerikai részvényindexek is mínuszban nyitottak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×