eur:
388.83
usd:
361.46
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Másfél tonna illegális húst foglaltak le Alsógödön

Másfél tonna jelöletlen húst foglaltak le a Pest megyei Alsógödön egy állateledel boltban - értesült az InfoRádió. Dobos Attila kerületi főállatorvos elmondta: felmerült a gyanú, hogy a húsból embereki fogyasztásra is adtak el. A boltot ideiglenesen bezárták, a tulajdonost ötmillió forintra is büntethetik - tette hozzá.

Az InfoRádió értesülése szerint másfél tonna jelöletlen húst foglaltak le a hatóságok a Pest megyei Alsógödön egy állateledel boltban.

A kerületi főállatorvos az InfoRádiónak elmondta: baromfi- és szarvashúst, valamint tepertőt is lefoglaltak.

A gyanú szerint a húsból emberi fogyasztásra is értékesítettek - hangsúlyozta Dobos Attila. Kiemelte: elképzelhető, hogy esetleg lejárt vagy ismeretlen eredetű termékeket olcsón megvettek emberi fogyasztásra.

Az állateledel boltnak nincs engedélye emberi fogyasztásra alkalmas húskészítmények árusítására, és nem is tarthat ilyen termékeket - fejtette ki kerületi főállatorvos.

Dobos Attila közölte: egyelőre nem tudni, hogy honnan került az üzletbe a lefoglalt hús. Az ügyben nemzetközi szálak is lehetnek, ugyanis nem kizárt, hogy Szlovákiából is kerülhettek ebbe az üzletbe termékek - hangsúlyozta.

A bolt tulajdonosa elismerte, hogy emberi fogyasztásra is adtak el a húsból - tette hozzá a kerületi főállatorvos.

Az üzlet működését felfüggesztették, a tulajdonost pedig ötmillió forintra is büntethetik - emelte ki Dobos Attila.

Szerző: Kaposi Dávid

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Eljöhetett a fordulat a boltokban

Eljöhetett a fordulat a boltokban

Márciusban nagyot ugrott a kiskereskedelmi forgalom, ami akár azt is jelentheti, hogy a reálbérek emelkedése nyomán megindul a lakossági fogyasztás. Ezt azonban kellő óvatossággal kell kezelni, mert az elmúlt hónapokban is láttuk már pozitív előjelű változást - például decemberben jelentőset - de ezt kijózanodás követte. A trend azonban most már egyértelműen pozitív.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×