eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Pedagógusnap: ünnepelnek és tüntetnek

Egymilliárd forintot különített el az oktatási és kulturális minisztérium pályázati forrásként a kiemelkedő pedagógusi munka díjazására - jelentette be a tárcavezető. Közben a Pedagógusok Szakszervezete az Akadémia épülete előtt tüntet a problémák miatt.

Ünnepelnek...

Hiller István a pedagógusnap alkalmából rendezett budapesti ünnepségen hangsúlyozta: a pedagógusok anyagi és erkölcsi megbecsülésére van szükség.

Az ünnepségen a miniszter Eötvös József- és Tessedik Sámuel-díjakat, Arany Katedra Emlékplakettet és Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adott át a kiemelkedő pedagógusi munka elismeréseként.

...és tüntetnek

A Pedagógusok Szakszervezete szerint a szakmai szempontok helyett a pénzügyi megszorítások szabják meg az oktatás átszervezésének fő irányait.

A szervezet fővárosi szakoktatási tagozata ezért péntek délután tüntetést tart az Akadémia épülete előtt, hogy felhívja a figyelmet az ágazat problémáira.

A szakszervezet elnöke, Varga László az InfoRádióban azt mondta: pár éven belül tarthatatlan lesz az átalakítások utáni állapot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×