eur:
389.2
usd:
362.48
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az államfő hisz abban, hogy megválasztják jelöltjét

Péntektől Kaltenbach Jenő kisebbségi ombudsman helyettesíti az állampolgári jogok országgyűlési biztosát és helyettesét. Az államfő Majtényi Lászlót jelölte az állampolgári jogok szószólójának, de az eddigi nyilatkozatok alapján személyében nincs teljes egyetértés a pártok között.

A Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője az InfoRádiónak azt mondta: Sólyom László a törvények alapján tette meg jelölését, ez pedig nem ír elő egyeztetést a pártokkal.

Kumin Ferenc hangsúlyozta: mivel független alkotmányos intézmények vezetőiről van szó, az államfőnek a vonatkozó törvényeket kell betartania.

Ezt meg is tette akkor, amikor a kisebbségi jogok biztosának személyéről egyeztetett a kisebbségi szervezetekkel.

Az államfő ugyanakkor azt mondta a pártok képviselőinek, hogy ha kifogást támasztanak a jelöltekkel kapcsolatban, az legyen szakmailag megalapozott.

Sólyom László abból indul ki, hogy jelöltjét megválasztják.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×