eur:
388.48
usd:
360.81
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Orbán: a Fidesz a magyarok utolsó esélye

A Fidesz ma a magyarok utolsó reményét és esélyét jelenti - mondta Orbán Viktor újraválasztott elnök a Fidesz budapesti tisztújító kongresszusán. Hozzátette: az új többség az új korszak politikájára vár, ezt kell a Fidesznek megalkotnia.

A Fidesz a magyarok utolsó reményét és esélyét testesíti meg. Az utolsó reményt arra, hogy a politika jólétet és szabadságot jelentsen, az utolsó esélyt arra, hogy a magyarok szabadságban és jólétben élhessenek hazájukban - jelentette ki a pártelnök.

Csak mi menthetjük meg a magyarok álmait attól, hogy végképp elsüllyedjenek, odavesszenek - tette hozzá Orbán Viktor.

Az új többség érthetően fogalmaz: új politika kell. Az új többség az új korszak politikájára vár, ezt kell megalkotnunk - mondta a politikus.

A hatalom a hazugságaival 2006-ban végképp ledöntötte az igazságosság lámpaoszlopát. Ránk köszöntött a sötétség korszaka, amelyben sokan úgy érzik, bármit meg lehet tenni - jelentette ki.

Orbán Viktor szerint az új többség világos, új társadalmi-politikai eszmét vár.

"Üres a zászlónk"

A zászló a nemzet közös akaratát jelzi, közös célját jeleníti meg. Mindenkinek van egy darabka zászlója, mindenki birtokol egy darabot az országból. Kell egy zászló, amely hordozza a közös erkölcsi értékeket, amely felvonható a győzelmek ünnepén, amely ébren tartja az összetartozást - mondta a politikus.

Egy ország csak olyan zászló alatt lehet sikeres, amely kifejezi mindenki akaratát - tette hozzá.

A mai magyar politika erre nem képes. Zászlónk ma üres, mert amit a hatalom mond, nem igaz, nem érvényes. Ez az oka annak, hogy ma gyönge Magyarországot látunk magunk mögött - vélekedett Orbán Viktor.

Közölte: az emberek azonban erősek, helytállnak a kaotikus állapotok közepette is.

Ez azt bizonyítja számunkra, hogy nem az emberek gyengék, hanem a politika az. Ezért a politikát kell megváltoztatni - mondta az elnök.

Magyarország vezetői a közelmúltban túl sokszor mondtak le elérhető célokról, arról, hogy hazánk elfoglalja a népek között az őt megillető helyet. Magyarországot ma a kisszerűség börtönébe zárják, lefokozzák és tönkreteszik hazánkat - tette hozzá.Sokan vagyunk Magyarországon, akiknek lételeme a cselekvés, akiknek fáj, hogy nemzetünk ilyen beletörődéssel éli mindennapjait. Újra és újra minden eszközzel arra fogom buzdítani az embereket, mondjunk le a lemondásról - jelentette ki a volt kormányfő.

Orbán Viktor azt mondta, hogy lehetséges a nemzet egységes akarata, a politikának ezt kell kifejeznie.

Legyen Magyarország erős, kiváló, tiszteletreméltó ország. Nem mondtam le álmomról, hogy a magyarok büszkék lehessenek hazájukra - jelentette ki a politikus.

Írjuk fel a zászlóra közös célunkat, ha az ismét utat mutat, akkor az emberek újra felsorakoznak mögé. Újra közösséggé kell váni - tette hozzá.

A neoliberalizmus elutasítása

Magyarországon létrejött az új többség, amely visszautasítja, hogy puszta üzlet legyen az emberi élet. Elutasítja, hogy üzletet csináljanak az egészségből, a tanulásból és a kultúrából. Az új többség a neoliberális eszmét elutasítja - közölte Orbán Viktor.

A kölcsönös felelősségvállalást kínáljuk az új többség koalíciójának alapjául - tette hozzá.

Ez világossá teszi, mi a különbség a társadalmiasság és a versenyképesség között, megmutatja, hol a vége a piaci logikának - mondta a politikus.

A piaci dogma hívei romantikus illúziókkal traktálnak minket arról, hogy a kapzsiság teremt igazságosabb világot. A reformok fő baja, hogy az abszurditásig ésszerűtlenek - közölte.

Orbán Viktor szerint a kormány a reformjaival apró szilánkokra tör mindent, eléri, hogy az eddig rosszul működő rendszerek egyáltalán ne működjenek.

Nem bízzuk a társadalmat tolvajokra, mert lúzerek azért nem vagyunk - jelentette ki.Létezik olyan politika, amely arra ösztönzi az egyént, hogy saját törekvéseivel a közösséget is építse - mondta a Fidesz vezetője.

Kijelentette: az egyéni törekvések erősítik egymást, ha támogatják a becsületes munkát, az önként vállalt szűrővizsgálatokat, a tanulást, a munkahelyteremtést és a gyermekvállalást.

Az erős Magyarország azt jelenti, hogy a politika emberszámba veszi a nincstelent, a dolgozókat elismeri - mondta.

Válaszút előtt az ország

Orbán Viktor szerint Magyarország válaszút előtt áll.

Ilyen totális rombolásra, ami ma tapasztalható, csak a dogmatikus neoliberalizmus képes. Ez a politika nem embernek való. Az erős ország hisz abban, hogy sorsát szabadon megválaszthatja - tette hozzá.

A kormány azt mondja, hogy a bajt el kell szenvedni, meg sem kell próbálni legyőzni. Mi azt mondjuk, a baj legyőzhető, a deficit növekedési politikával orvosolható, az egészségügyben meg kell őrizni a kockázatközösséget - jelentette ki a volt kormányfő.

Olyan politika kell, amelyben a munka értelmet kap, amely a munkára ösztönöz. Elfogadhatatlan, hogy azok, akik keményen dolgoznak, úgy érezzék, a semmiért dolgoznak. Egy erős ország polgárai ezt nem tűrik el - mondta a szónok.

Emlékeztetett arra, hogy a bérek az európai átlag alatt vannak, ami rombolja a munkakedvet.

Azt akarjuk, hogy Magyarország a tulajdonosok országa legyen, ahol a munka és a jólét összetartozik - tette hozzá.

Szerintünk a teljes foglalkoztatottság lehetséges. A mi politikánk megteremti az esélyt arra, hogy mindenki dolgozzon, aki akar - mondta Orbán Viktor.

Több adót fizetnének az álláshelyeket megszüntető vállalkozások, mint a munkahelyteremtők - tette hozzá.

4

Az elkényesztetett új arisztokrata semmirekellők irtóznak mindentől, ami valóságos, mert ott kiderül róluk, milyen gyengék és gyámoltalanok. Egy parasztember a jég hátán is megél, agyonütni sem lehet, de egy mai kormányzati villanymenedzsert elegendő lakopcsolni - mondta Orbán Viktor.

A mezőgazdaság a jövő ágazata, a falu a jövő életmódja - jelentette ki, hozzátéve, hogy az európai kultúra a föld szeretetében gyökerezik.

Az erős Magyarország feltétele az erős mezőgazdaság, az erős falu, az erős vidék - mondta a politikus.

A mi politikánk fejleszti a vidéki, falusi közszolgáltatásokat. A "nincs más út" hirdetőinek célja, hogy költséghatékonnyá tegyék a fiatalokat, aki nem jár orvoshoz, nem vállalkozik, elmegy az országból - tette hozzá.

Az új nemzedéknek azt kell átgondolnia, akar-e fapados generáció lenni. Mi határok nélküli életet ajánlunk nekik. Azt üzenjük a fiataloknak, hogy ambícióikat valóra válthatják, de ehhez nekik is tenniük kell - mondta a politikus.

Nem fogadjuk el, hogy a fiatalokat a tanulásból kirekesszék. Az erős Magyarország nem fogadja el a tandíjat - szögezte le.

A kölcsönös felelősségvállalás elvére épülő politika egy új, plebejus politika, amely eltörli a kiváltságokat és csökkenti a társadalmi különbségeket - jelentette ki Orbán Viktor.

Közölte: ez a politika az emberek oldalán áll a hatalommal szemben, azokat képviseli, akiknek nincsenek kiváltságai.

Az erős Magyarország nem nemzeti minimumot akar, hanem nemzeti maximumot. Az erős Magyarország hisz a szabad piacban, valódi versenyt teremt. Az erős Magyarország erős Európát akar - mondta a politikus.

5

Magyarország új többsége új politikát akar, amely megújítja a társadalmi kohéziót, amely ismét sikeressé teszi az országot - jelentette ki Orbán Viktor.

A jobboldal is új korszak és húsz év óta legnagyobb lehetősége előtt áll. Ezt csak egy egységes jobboldal tudja beváltani. Az egységben hiszek, és az egység elnöke leszek - mondta a szónok.

A jobboldal az erős Magyarország pártján áll, ezért erősnek kell lennie. Ez ma így is van, a mi szövetségünk Közép-Európa egyik, ha nem a legnagyobb közéleti szervezete - tette hozzá.

Orbán Viktor úgy vélekedett, hogy küldetésük van, "mi a zászlóért küzdünk, mi értékeket őrzünk és új értékeket alkotunk".

Erősek vagyunk, mert ez a párt, ez a közösség tudja, mi a munka, az érdem, a teljesítmény. Nem örököltünk sem vagyont, sem médiát, sem titkosszolgálatokat. Azért vagyunk erősek, mert azokat is vállaljuk, akik nem minket választanak. Ideje, hogy ellenfeleink is belássák, belőlünk nem lehet kiszorítani a szuszt - jelentette ki.

A politika őszinteségből, egyenességből, munkából és bizalomból épül - tette hozzá a szónok.

Ma a jobboldal beteljesítheti küldetését. Történelmi bizalom árad felénk. Ezt az ország, az állam irányítása révén valós erővé kell alakítani - mondta.

A hazug, ósdi politika megbukott, az MSZP megszűnt nagy párt lenni, középpárttá zsugorodott - jelentette ki Orbán Viktor. Hozzátette: sokáig tartott, de az emberek többsége felismerte, a szocialista párttal van a baj.

Napról napra közelebb lép hozzánk az igazi győzelme. Arra kell készülni, hogy minden idők legerősebb Fidesze álljon majd szemben minden idők leggyengébb MSZP-jével a következő választáson - mondta a politikus.

6

Az emberek jogát a népszavazással, hitét az új politikával adhatjuk vissza. Ehhez le kell dönteni a tabukat, a dogmákat, érthetően kell megfogalmazni az új politikát - közölte a volt miniszterelnök.

Leszögezte: a jobboldal eddig nem tudta politikáját kifejteni, aminek oka az, hogy a mostani, hamis elvrendszerben erre nincs lehetősége.

Új elvrendszert kell felállítani. Erre a legjobb alkalom a népszavazás - tette hozzá Orbán Viktor.

Kijelentette: nem törődik be a mostani helyzetbe, nem adja fel, el fogja mondani, mindenkit vár az új többség.

Azoknak kell lennünk, akik nem futnak el, akik maradnak, engem mindig meg fogtok találni, a sikerben és a bajban egyaránt - mondta a Fidesz elnöke.

Az a legszentebb dolog, amiből mindenkinek csak egy van: a haza és becsület. Becsületbeli ügy az erős Magyarország megteremtése - jelentette ki Orbán Viktor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×