eur:
389.43
usd:
361.86
bux:
68656.33
2024. május 7. kedd Gizella

Pályázhatnak a szakellátás fejlesztésére, de miből?

Főként uniós forrásból fejlesztené a kistérségek járóbeteg-szakellátását az Egészségügyi Minisztérium - közölte a tárcavezető az országos kistérségi tanácskozáson.

Több pályázati kiírás jelenik meg a jövőben, hogy a kistelepüléseken is legyen járóbeteg-szakellátás - mondta Horváth Ágnes egészségügyi miniszter a budapesti fórumon.

Több mint 20 kistérségben nincs ilyen szakrendelő, és a pályázók csak akkor remélhetnek pénzt a fejlesztésre, ha öt évig garantálják az új központ fenntartható működtetését.

Horváth Ágnes hangsúlyozta: fontosnak tartják, hogy korszerű felszereléssel rendelkezzenek a járóbeteg-egységek, hozzátéve: az új szakrendelőkben, vagy kistérségi központokban lehet háziorvosi ellátás, és kapcsolódhat az épülethez mentőállomás is.

A kistérségek, főként a hátrányos települések esetében azonban kérdéses, miképp tudják kifizetni a járóbeteg-szakrendelő építéséhez szükséges önrészt. Valamennyi önerőt ugyanis - a fejlesztés méretétől, jellegétől függően - elvár az Európai Unió.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×