eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Semjén: szabadabban lehet ünnepelni a határon túl

A múlt felidézése, a történelmi események tanulságának levonása létérdeke a magyar nemzetnek - mondta Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a párt ünnepi megemlékezésén a budapesti Pilvax Kávéházban.

A politikus szerint tévedés, hogy nem lehet aktuális hangsúlyt adni a történelmi megemlékezéseknek, hozzátéve: a 12 pont mindegyikének lehet aktuális értelmezése.

Semjén Zsolt kijelentette: "szomorúan meg kell állapítanunk, hogy ha végignézzük az elmúlt napok eseményeit, politikai viharait, oda jutottunk, március 15-ét szabadabban lehet megünnepelni az elcsatolt területeken, mint a mai Magyarországon".

A KDNP elnöke azt mondta: magyar nemzet sírásója az, aki a haza és a haladás közül bármelyiket is feladja.

Semjén Zsolt kiemelte: a magyaroknak elsődleges kötelességünk a saját magyarságunk megőrzése, kimunkálása és fenntartása, mert egy kis létszámú nép csak akkor maradhat meg, ha minden tagjában benne él a nép történelme és kultúrája.

Minden megemlékezésnek, minden ünnepnek elsődleges értelme, hogy hitet és erőt merítsünk belőle - mondta a KDNP elnöke, majd hozzátette: a másik értelme, hogy levonjuk a történelmünkben rejlő tanulságokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×