eur:
389.35
usd:
362.79
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Marad a 13. havi nyugdíj

Nem tervezi a 13. havi nyugdíj rendszerének módosítását a kormány. Ezt a kormányszóvivő közölte.

Dansk Emese elmondta: az év első napjától 6,2 százalékkal emelkedett a családi pótlék, a gyed 7,2 és a nyugdíjak 4 százalékkal nőttek, a gyes összege pedig 26.830 forintra emelkedett.

Közölte: a családi pótlék összegének növelése havonta 700-900, a tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeket nevelők esetében pedig 1.200-1.300 forint többletet jelent.

Az emelt összegű juttatást - visszamenőlegesen is - februártól kapják az érintettek - mondta Dansk Emese.

Folytatódnak a reformok

Az egyensúly, a reform és a fejlesztés áll a kormány 2007-es első félévi munkatervének középpontjában - közölte a kormányszóvivő.

A kabinet a kormány- és a konvergenciaprogramból, illetve az államreformból fakadó feladatokra koncentrál - mondta Danks Emese.
A 152 feladat közül Danks Emese megemlítette a közoktatási és felsőoktatási törvény módosítását, a közszférában dolgozók jogviszonyának átalakítását, valamint a termőföldről szóló törvény módosítását.

A kormányszóvivő elmondta azt is, hogy az idén először január 10-én tart ülést a kabinet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×