eur:
389.37
usd:
363.57
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szilveszteri üzleti nyitva tartás

December 31-én még tudunk vásárolni, ha valamit korábban elfelejtettünk volna beszerezni. Január elsején viszont szinte minden üzlet zárva lesz. A legtöbb helyen raktározás miatt csak január 3-án nyitnak.

A törvény előírásai szerint az üzletek többsége zárva lesz január 1-jén - mondta el az InfoRádióban az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Vámos György hozzátette: a kereskedelmi törvény a szilveszter környéki nyitva tartásra nem tartalmaz semmilyen korlátozást, a munka törvénykönyve azonban előírja, hogy január 1-jén a kiskereskedelmi értékesítő helyek, a boltok, üzletek zárva lesznek.

Ez alól kivételt képeznek a benzinkutak, a virágboltok, az édességboltokat, a vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek, mozik, amik nyitva lehetnek - mondta a főtitkár.

Az éjjel-nappali üzletek január 1-jén is nyitva lehetnek - tette hozzá Vámos György.

Sok üzletben január első napjaiban leltároznak, így akár egy-két napot is csúszhat a nyitás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×