eur:
392.36
usd:
366.07
bux:
66785.92
2024. április 26. péntek Ervin

"A nagykorúság költségvetése"

A 2007-es költségvetés a nagykorúság költségvetése - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter a jövő évi büdzsé vitájában. A Fidesz álláspontja szerint inkább a munkanélküliség büdzséjének kellene nevezni a jövő évi költségvetést.

"Hat esztendőnyi késlekedés, halogatás után most rákényszerül a politika, hogy nagykorúvá váljon, és nagykorúnak tekintse az ország lakóit" - mondta a miniszter.

Kiemelte: 2007-ben a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium 983 milliárd forinttal gazdálkodik; ez csaknem 100 ezer forintot jelent állampolgáronként.

2007-ben folytatódik a közúthálózat fejlesztése, valamint a gyorsforgalmi úthálózat építése. Fontos a vasúti reform továbbvitele is a jövő évben - jelentette ki Kóka János.

Hozzátette: jövőre 120 kilométer autópálya készül el, 187 kilométernyi út építését pedig elkezdik.

Olcsóbban épülnek ma Magyarországon autópályák, mint az elmúlt tíz évben - jelentette ki.

Hozzátette: a vállalkozások kutatás-fejlesztési ráfordítása fokozatosan nő.

Pártreagálások

Varju László (MSZP) kiemelte: az egészségügyben nem a spórolás miatt van szükség a reformokra, hanem azért, hogy az elavult, rosszul működő rendszert a kormány átalakítsa.

A kormány előtt álló a legfontosabb célkitűzéseknek nevezte az egyensúlyteremtést, a reformot és a fejlesztést.

Tállai András (Fidesz) a büdzsét a munkanélküliség költségvetésének nevezte.

Beismerten növekedni fog a munkanélküliek száma 2007-ben - tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, hogy jövőre a gazdasági növekedés mértéke az uniós átlag alá csökken.

"Ha a szocialisták elkezdenek kormányozni egy ciklusban, (...) akkor az infláció mindig megugrik, a duplájára emelkedik, aminek az árát a magyar lakosság fogja megfizetni" - jelentette ki.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×