eur:
389.4
usd:
363.57
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nem volt ügyeletes a rendőr kezelését elutasító orvos?

Nem volt ügyeletes az az orvos, akit egy rendőr azzal vádolt, hogy nem látta el sérülését. Ezt a Szent János Kórház vezetője közölte. A Népszabadság szerint "az ügyeletes orvos - a rendőrnek az esetről írt jelentése szerint - azt mondta: biztosan sokat rohangált a békés tüntetők után, azért fáj a lába. Majd rendbe jön magától."

Az orvos tagadta, hogy beszélt volna aznap a panaszos rendőrrel - mondta el Havas Szófia a doktorral folytatott személyes beszélgetésére hivatkozva.

Az igazgató közlése szerint a rendőr felesége nővérként dolgozott a kórházban, ő kérte meg kollégáját, hogy lássa el férjét. Beszélgetésüknek nem volt fültanúja - tette hozzá.

A rendőr nem a Szent János Kórházhoz tartozott lakóhelye szerint, és sérülése nem igényelt sürgős ellátást. A rendőr és az orvos ismerték egymást, korábban már többször ellátta a doktor a beteget - mondta Havas Szófia.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást - mondta el Bálint Gabriella, a BRFK sajtóügyeletese.

Jármy Tibor őrnagy, a BRFK szóvivője közölte, hogy meghallgatták a jelentést író rendőrt. A meghallgatáson kiderült, hogy a rendőr nem, csak a felesége beszélt az orvossal.

A BRFK elfogultság miatt kedden az ORFK-nak adja át a Szent János Kórház egyik orvosa ügyében indult nyomozást - tudta meg az MTI rendőrségi forrásból.

Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője azt mondta: ilyen esetekben az országos rendőrfőkapitánynak három nap áll rendelkezésére, hogy kijelölje azt a rendőri szervezetet, amely nyomoz majd az ügyben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×