eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Tájkép csata után - Képgaléria!

Budapesten több helyütt látszanak a hétfő esti rendbontás nyomai. Az Astoria kereszteződésben, a Blaha Lujza téren, a Ferenciek terén és a Deák téren a szemét, széttört padok és kődarabok emlékeztetnek a randalírozásra.

A Deák téren a templom előtti díszkő annyira megrongálódott, hogy ki is kell cserélni.

Az egyik munkás az InfoRádiónak elmondta, annyi követ törtek fel a tüntetők, hogy alig győzik teherautókkal elhordani.

Az említett helyeken és a metróaluljárókban még több mint 12 órával a rendbontás után is érezni lehetett a könnygáz szagát és annak maró hatását.

A helyzetet nehezíti, hogy kedd reggel a közterület-felügyelet locsolni kezdte az utcákat, a víz pedig konzerválja az utcákon hagyott könnygázgránátokból kiszivárgó gázt.

Elkezdték bontani a tüntetők sátrait a Kossuth téren. A rendőrség által lezárt területen zsákokba pakolják az otthagyott holmit.

Közel száz ember kezdte összeszedni a Kossuth térről kiszorított tömeg hátrahagyott dolgait.

Az InfoRádió kérdésére a munkások nem árulták el, hogy kik ők, annyit azonban elmondtak, a sátrakat és azok tartalmát jegyzőkönyvbe veszik, zsákokba pakolják, később pedig majd átvehetők.

A Kossuth teret továbbra is rendőrségi kordon és rohamrendőrök vigyázzák.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×