eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kulcsár: "egy megsértett és felingerelt rendőrséggel van dolgunk"

Kulcsár Péter politológus szerint összességében arányos volt az október 23-ai rendőri fellépés. Hozzátette, Párizsban, vagy Londonban is előfordulhat, hogy egy-egy békés tüntető ellen agresszíven lép fel a rendőrség.

A rendőrségi fellépést közvetlenül egy garázdálkodó, randalírozó kisebbség akciója váltotta ki, és ilyen értelemben az jogos volt - mondta az InfoRádiónak Kulcsár Péter.

A politológus szerint mivel elhúzódó, hullámzó helyzetről volt szó, egy-egy mozzanatnál előfordulhatott, hogy túlzásokba esett a rendőrség, más mozzanatoknál pedig túlzottan enyhén, késlekedve reagált. Ez külföldön is így van, ha elhúzódó akcióról van szó - hangsúlyozta Kulcsár Péter.

Az elemző szerint összességében arányos volt a rendőri fellépés.

"Előfordulhat, hogy egy naiv békés járókelő ilyenkor belekeveredik a forgatagba, és kap gumibotütéseket. Budapesten, Párizsban, de még a nyugodtabb Londonban is valóban előfordulhat ez" - mutatott rá Kulcsár Péter.

A politológus megjegyezte: azt látni kell, hogy a tévészékház megostromlása óta "egy megsértett és felingerelt rendőrséggel van dolgunk".

"Ezt ugyan jó lenne leküzdeni, de azért ez érthető" - vélekedett Kulcsár Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×