eur:
388.9
usd:
361.66
bux:
68689.82
2024. május 8. szerda Mihály

Még mindig áldatlan állapotok a Kossuth téren

Megszaporodtak a Kossuth téren azok, akik illegálisan árulják portékáikat a demonstrálók között. Az ÁNTSZ ezért a Fővárosi Közterület-felügyelet közreműködését kérte.

A köztisztaságról szólva Szabó Enikő, az ÁNTSZ fővárosi intézetének osztályvezető-főorvosa elmondta: van elég mobilvécé, de a gond az, hogy sokan nem használják.

Sokan vannak, akik pogácsát vagy más házilag készített élelmiszert osztogatnak a téren.

Õk közegészségügyi engedélyt nem kértek, az nem is adható számukra.

Sokan vannak azonban az illegális árusok is, emiatt a tisztiorvos a közterület-felügyelethez fordult, hogy segítsék az ellenőrzést.

Az InfoRádió szeptember 26-án, a tüntetés tizedik napján számolt be először arról, hogy áldatlan állapotba került  a tízezrek által használt terület.

A közterület-fenntartó munkásai és a szervezők által toborzott önkéntesek összeszedik ugyan a szemetet, az ellen azonban nincs mit tenni, hogy emberek százai a parkban végzik el a szükségüket.

Az ÁNTSZ gyakorlatilag tehetetlen, mert a rendezvénynek nincs gazdája - magyarázta az InfoRádiónak akkor a hatóság szóvivője, Ritoók Emese.

Az InfoRádió megkeresése után az ÁNTSZ ellenőröket küldött ki a Kossuth térre.

Balatoni Mihály, Budapest tisztifőorvosa elismerte, hogy a hatóságok a rendezvény szervezetlensége és politikai felhangjai miatt tanácstalanok a szabályok érvényesítése során.

Elmondta: a helyszínen lévő két wc elégtelen egy ekkora tömegnek, ezért a felügyelők megvizsgálják, hogy van-e járványveszély a Kossuth téren.

Két nappal később az ÁNTSZ elvitette a gulyáságyút a tüntetés helyszínéről, mivel az ételkészítők nem tudták igazolni a felhasznált hús eredetét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×