eur:
388.72
usd:
361.77
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Lamperth: Manipulatív eljárás volt a hangfelvétel

Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter szerint önkényesen megvágott, illegálisan készített az a hangfelvétel, amelyet vasárnap hozott nyilvánosságra a rádió az MSZP országos választmányán elmondott beszédéből idézve.

A miniszter hangoztatja: a beszédéből összevágott hanganyag torzítja a kormány valós szándékait, ezért a manipulatív eljárás ellen tiltakozik.

Lamperth Mónika közleményében rámutat: a kormány a területfejlesztési törvény módosításán dolgozik, amelyre azért van szükség, mert a Fidesz nem fogadta el a regionális választott önkormányzatok létrehozásáról szóló, kétharmados többséget, igénylő javaslatokat, ezzel veszélyeztette az európai uniós források felhasználását.

A kormány az európai uniós pénzek minél teljesebb körű felhasználása érdekében hamarosan leteszi javaslatait a parlament asztalára - mutat rá a miniszter.

Hozzáteszi: nem a jelenleg is érvényes hatalmi viszonyokat kívánják átrendezni, hanem a felelősségi viszonyokat akarják pontosan szabályozni az uniós források befogadhatósága érdekében.

A javaslatról a parlament hivatott dönteni, a beterjesztés előtt a területfejlesztési miniszter - miként a választmányi ülésen is kifejtette - a frakciókkal is egyeztetni kíván.

Lamperth Mónika közleményét kiegészítve hangsúlyozza: a Fidesznek szembe kell néznie azzal a tévedésével, hogy a parlamenten kívülre helyezi a politizálást ahelyett, hogy részt venne a parlamenti munkában.

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter arról is beszélt, hogy ő maga is többször tett kísérletet arra, hogy egyeztetést hívjak össze a parlamenti pártok között, de nem járt sikerrel.

"Mérhetetlenül destruktívnak" tartja például, hogy a régió közgyűlés és a regionális választás kérdéseiről az ellenzék nem volt hajlandó tárgyalni.

A miniszter közleményében emlékeztet arra, hogy a Fidesz nem szavazta meg a választott régió létrehozásához szükséges 2/3-os törvényt. Így most nem voltak regionális választások sem, és nem lesznek regionális közgyűlések, emiatt a központi állam rákényszerül, hogy saját eszközeivel folytassa a regionalizációt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×