eur:
390.87
usd:
364.59
bux:
68302.43
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Tarlós: Demszky hazudik a körgyűrű ügyében

Tarlós István óbudai polgármester, a Fidesz által támogatott független főpolgármester-jelölt szerint Demszky Gábor "tudatosan hazudik", amikor azt állítja, hogy a III. kerületi önkormányzatnak kell választania az M0-ás nyomvonaltervei közül. A politikus elmondta: a kerületnek csak véleményezési joga van az ügyben, dönteni nem dönthet.

"Azt eddig is tudtam, hogy Demszky Gábor műszakilag teljesen képzetlen, és gyáva is, mert egyszerűen nem áll ki velem vitatkozni, de most már azt is - szánakozva - tapasztalom, hogy tudatosan hazudik. Nagyon jól tudja Demszky Gábor, hogy a kerületnek sem döntési, sem egyetértési joga nincs a nyomvonal kiválasztásában, csupán véleményt mondhat, ami az égvilágon semmit nem akadályoz" - fogalmazott Tarlós István az InfoRádióban.

Demszky Gábor az épülő M0-ás hídon tett látogatásakor szólította fel választási ellenfelét, Tarlós István jelenlegi óbudai polgármestert, hogy a III. kerület döntsön az új hídhoz csatlakozó - a Bécsi és a Szentendrei út közötti - autóút nyomvonaláról, ellenkező esetben a kerületet elárasztják az autók. Demszky Gábor szerint a kerület hét nyomvonal közül is választhat.

Tarlós István ugyanakkor azt mondta: Demszky Gábor is nagyon jól tudja, hogy csak egy nyomvonalterv van.

Műszaki megoldásból van hat változat, de ezek mind ugyanabban a szűk nyomvonalsávban haladnak, a különbség csak annyi közöttük, hogy az út milyen hosszú szakaszon halad alagútban - tette hozzá.

Tarlós István szerint az óbudai közgyűlés másfél évvel ezelőtt egyhangú határozattal mondott véleményt, amelyben "egy darab tanulmánytervi szintű nyomvonalváltozatot kért volna még, lévén, hogy túl közel megy az ország legnagyobb lakótelepéhez, a Békásmegyeri lakótelephez a körgyűrű".

Az óbudai polgármester szerint azonban ezt az egy plusz nyomvonalváltozatot sem kapták meg.

"Nem azért nem építenek, mert Óbudának volt egy árnyalt véleménykülönbsége, hanem azért, mert nincsenek is tervek" - hangsúlyozta Tarlós István, aki kitartott a mellett, hogy az önkormányzatnak a világon semmi feladata nincs az M0-ással kapcsolatban.

"Nem is tud tenni semmit", csak véleményt mondhatott a nyomvonalról. "Ezt Demszky Gábor is nagyon jól tudja, szándékosan valótlanságokat állít" - vélekedett Tarlós István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×