eur:
391.17
usd:
365.5
bux:
68106.69
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A Szonda-Ipsos szerint Demszky Gábor vezet

A Szonda-Ipsos közvéleménykutató felmérése szerint Demszky Gábor koalíciós főpolgármester jelölt 11 százalékponttal vezet a legfőbb kihívójának tartott, a Fidesz által is támogatott független Tarlós István előtt. A megkérdezettek 48 százaléka szerint jól mennek a dolgok.

A Szonda-Ipsos szerint Demszky Gábor komoly előnnyel vezet a főpolgármesteri tisztért folytatott versengésben Tarlós István előtt.

A Népszabadságban ismertetett felmérés alapján a budapestiek 41 százaléka a koalíciós jelölt Demszky Gábort támogatná a választásokon, 30 százalékuk a Fidesz által is támogatott Tarlós Istvánt. Az MDF-es jelölt, Katona Kálmán támogatottsága négyszázalékos.

A választásokon a részvételüket biztosra ígérők körében 44 százalék Demszky Gábort, 34 százalék Tarlós Istvánt, négy százalék pedig Katona Kálmánt támogatná.

A 16 éve Budapestet vezető Demszky Gábor magas támogatottsága azzal magyarázható, hogy a fővárosiak 48 százaléka szerint jó irányba mennek a dolgok, 54 százalék bizakodó a főváros jövőjét illetően, és ugyanilyen arányban látják fejlődőnek Budapestet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×