eur:
389.26
usd:
362.56
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Balesetveszélyesek a budai erdők a vihar után - képekkel

Balesetveszélyes az erdő a Hármashatár-hegyen és a Normafánál - figyelmeztet a Pilisi Parkerdő ZRt. Lomniczi Gergely, a részvénytársaság budapesti erdészetének kommunikációs vezetője az InfoRádióban elmondta: a vasárnap esti vihar fél óra alatt óriási pusztítást végzett a faállományban.

Fél óra alatt csaknem 500 köbméternyi fa dőlt a földre az erdőben. Volt, amelyik kettétört, soknak pedig a koronája sérült meg.

Ezek eltakarítása egy-két hetet is igénybe vehet. Az erdőgazdaság kommunikációs vezetője mindenkinek azt ajánlja, hogy addig ne látogassanak a Hármashatár-hegyre vagy a Normafához.

Az közutak, lakott területek és a sétautak megtisztítása 5 millió forintban kerül.

A sérült fák többsége idős volt, ezért ezek már képtelenek lesznek regenerálódni - mondta Lomniczi Gergely. Ezek helyére az erdőgazdaság telepít újakat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×