eur:
393.01
usd:
366.59
bux:
66791.92
2024. április 26. péntek Ervin

Lehallgatták Lendvai Ildikót?

Feltehetőleg lehallgatókészüléket találtak a XXII. kerületi önkormányzat egyik irodájában. A készüléket két héttel ezelőtt a polgármester találta meg egy olyan helyiségben, amelyet ő maga és Lendvai Ildikó szocialista országgyűlési képviselő használt. A készülék információk szerint a számítógép közelében volt.

Bollók Istvánné, a XXII. kerület polgármestere az InfoRádióban azt mondta: éppen egy tárgyalást készített elő két hete, amikor megtalálta az ismeretlen célú készüléket.

A szobát a polgármester tárgyalásokra, egyeztetésekre használta, de Lendvai Ildikó, a kerület szocialista országgyűlési képviselője is ott tartja fogadóóráit, illetve ott intézi a kerülettel kapcsolatos ügyeit.

A rendőrség nyomoz

A rendőrség az ügyben magántitok jogosulatlan megismerése gyanújával indított eljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen - mondta az InfoRádióban a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Schön Péter magáról a berendezésről nem árult el részleteket, mint mondta, az eszközt, és hogy pontosan mire alkalmas, jelenleg szakértő vizsgálja, ennek az eredményére várnak.

A szóvivő azt az értesülést, miszerint egy számítógép közelében volt az eszköz, nem erősítette meg. Annyit mondott csak, hogy számítástechnikai szakértőt rendeltek ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×