Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mikola: hűségjutalom lesz az egészségügyben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz - ha hatalomra jut - bevezeti az egészségügyi szakdolgozók hűségjutalmát, vagyis \"négyévente egy év hűségjutalmát fogjuk kifizetni\" - mondta a párt miniszterelnökhelyettes-jelöltje.

Mikola István Veszprémben kijelentette: 2004. május 1-jéig visszamenőlegesen kifizetik az orvosi ügyeletek díját is.

"A gyógyszerpiacon elvadult, anarchikus állapotok vannak", amit szerinte az is bizonyít, hogy 52 százalékkal nőttek a lakossági gyógyszerterhek - mondta a politikus.

A Fidesz kormányfőhelyettes-jelöltje nagyon aggasztónak nevezte, hogy a felírt gyógyszerek egy részét már nem váltják ki az emberek, ami "a gyógyítás csődjét jelenti".

Mikola István szerint "még szívszorítóbb" az, amikor valaki megjelenik négy-öt recepttel a gyógyszertárban, beáraztatja azokat, és azután csak az olcsóbbakat váltja ki.

Az ellenzéki politikus elmondta: kormányra kerülésük esetén a három év alatti kisgyermekek térítésmentesen kapják a lázcsillapítókat és az allergiás betegségek gyógyszereit.

Hangsúlyozta: a 65 éven felülieknek három nagy betegségcsoport gyógyszereit - a daganatos, a szív- és érrendszeri betegségek gyógyszereit, valamint a cukorbetegségek esetében a szájon át szedhető gyógyszereket - 100 forintos "dobozdíj" fejében fogják kiadni.

Mikola István közölte: a védőnőket köztisztviselői státuszba sorolnák.