eur:
392.32
usd:
366.08
bux:
66800.83
2024. április 26. péntek Ervin

Az MSZP ragaszkodik az egészségügyhöz

Választási győzelem és koalíciós kormányzás esetén az MSZP ragaszkodik az egészségügyi tárcához - jelentette ki az egészségügyi miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

Rácz Jenő közölte: a szocialisták megfelelően kidolgozott egészségügyi programmal rendelkeznek.

Azzal kapcsolatban, hogy az SZDSZ a több biztosítóra épülő egészségügyi modellt foglalta programjába, Rácz Jenő azt mondta: legelőször egy biztosítót kell kialakítani, utána érdemes a többin gondolkodni.

A miniszter arról is szólt: a kabinet a 2002-es előirányzat több mint kétszeresét költötte az egészségügyre.

A betegek kevéssé érzékelték

Rácz Jenő ugyanakkor elismerte, hogy a ráfordítás a betegek számára nem volt látványos, mert azt főként az egészségügyi dolgozók bérkompenzációjára, a sürgősségi betegellátás fejlesztésére és a gyógyszerkassza kiegészítésére kellett költeni.

A miniszter kifejtette: az egészségügyi dolgozók béremelése évente 300 milliárd forint, a gyógyszerkasszával kapcsolatos pluszkiadások négy év alatt több mint 600 milliárd forint extra költséget jelentettek.

Magyarország felzárkózott

Rácz Jenő szerint ezekre az intézkedésekre szükség volt, mert ennek köszönhetően az egészségügyben dolgozók bérezésében az újonnan csatlakozott uniós tagországok közül csupán Málta, Ciprus és Szlovénia előzi meg Magyarországot.

A gyógyszerkassza megemelésére azért volt szükség, mert az előző ciklusban nagyon kevés olyan innovatív gyógyszer került a listára, amelyek a szakma véleménye szerint szükségesek a megfelelő szintű gyógyításhoz - tette hozzá a szakminiszter.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×