Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nyomoznak a mentőhelikopterek ügyében

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Feljelentés-kiegészítést nyújtott be a mentőhelikoptereket üzemeltető Base Kft. ellen az Országos Mentőszolgálat a Nemzeti Nyomozó Irodához, amely hétfő óta nyomoz az ügyben. Az OMSZ főigazgatója szerint a lépésre azért került sor, mert a cég eddig nem adta át az általa használt légi járműveket.

Az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta: azért fordultak a rendőrséghez, mert a cég eddig nem adta át a használatában lévő légi járműveket és november óta még a gépek dokumentációját sem mutatta be.

Takács Zoltán közölte: a franciaországi nagyjavításon lévő két helikopter esetében dokumentálatlan gyári alkatrészeket is találtak.
A főigazgató hozzátette: a vállalkozás állításával szemben nem 30 millió forinttal tartoznak a cégnek, hanem néhány millióval. Takács Zoltán korábban azt mondta, hogy a mentőszolgálat arra kérte a kft-t, hogy kedden tíz órakor kezdje meg a dokumentumok átadását.

A cég levélben értesítette a mentőszolgálatot, hogy nem fogadja el a felmondást és nem kívánnak megjelenni a tárgyaláson. Összesen tíz légi jármű átadásának megtagadásáról van szó, amelyek értéke meghaladja az egymilliárd forintot - mondta a főigazgató.

A Nemzeti Nyomozó Iroda közleményben jelezte, hogy házkutatást tart a Base Kft.-nél, „melyek során iratokat és repülőeszközöket foglaltak le a nyomozók”.

Az Országos Mentőszolgálat hétfőn bontotta fel a szerződést a céggel.