eur:
392.37
usd:
365.87
bux:
66823.06
2024. április 26. péntek Ervin

Orbán szövetséget ajánl a multiknak

Programszövetséget ajánlott fel a Fidesz elnöke a magyarországi multinacionális vállalatok vezetőinek a párt gazdasági konzultációjának keretében.

Orbán Viktor elmondta: a gazdaság meghatározó szereplőinek takarékosabb állam, magasabb színvonalú közszolgáltatás, alacsonyabb adók, rugalmasabb munkaerőpiac és a felesleges bürokráciától megtisztított gazdasági környezet kialakítását ajánlják.

A munkahelyteremtés érdekében azonnal csökkenteni kell az adókat - jelentette ki a volt kormányfő.

A volt miniszterelnök szerint cserébe nagyobb gazdasági növekedést produkáló, kifehéredő magyar gazdaságot és bővülő foglalkoztatást kérnek.

Orbán Viktor azt mondta: a nagyvállalatoknak be kell látniuk, hogy nemcsak zászlóshajókra, hanem flottára is szükség van. Hozzátette: fontos, hogy a kis- és közepes vállalkozások a nagyobb cégek beszállítói lehessenek, a közbeszerzéseknél pedig elsőbbséget élvezzenek a magyar társaságok.

A Fidesz elnöke nem utasította el a Paksi Atomerőmű bővítését, és új energiapolitika megalkotását ígérte.

A MOL Rt. elnök-vezérigazgatója szerint a magyar közéletből nem érkezhetnek olyan üzenetek, amelyek külföldön vagy belföldön összezavarják a fejeket. Hernádi Zsolt kifejtette: meg kell határozni az állami szerepvállalás mértékét. „Ma Magyarországon a munkaerőre rárakodó járulékok mértéke olyan, hogy arra kényszerít bennünket, hogy ne tartsuk meg a munkaerőt. Vigyük ki, vigyük ki külföldre” – fogalmazott a cégvezető.

A Richter Gedeon Rt. vezérigazgatója néhány kiemelt iparág támogatására hívta fel a figyelmet, amelyeknek versenyképesnek kell lenniük. Több hozzászóló mellett Bogsch Erik is a kutatásfejlesztés és az oktatás korszerűsítését szorgalmazta.

A Magyar Telekom vezetője hozzátette: nem megfelelő a középfokú szakmai képzés, folyamatossá kell tenni az utánpótlás-nevelést. Straub Elek a munkaerőpiaci szabályok rugalmasságának fenntartását is fontosnak tartotta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×