eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Gyurcsány demokratikus ellenállásról beszél

A Demokratikus Koalíció elnöke megkeresné a baloldali pártokat, hogy elfogadják-e a választási eredményt, és esetleg hajlandóak-e megvizsgálni egy demokratikus ellenállási mozgalom elindítását.

Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: a DK legminimálisabb célját elérte, hiszen megduplázta a mandátumok számát a parlamentben, „de ez nagyon picike öröm az ürömbe”. Úgy számoltak, hogy van 350 ezer olyan törzsszavazójuk, aki tűzön-vízen át kitart a DK mellett, és ehhez kalkuláltak még 150 ezer embert azok közül a rejtőzködők közül, akik előzetesen nem mondták el a véleményüket, vagy akit nem láttak a közvélemény-kutatók - fejtette ki.

„Őszintén szólva,

jelen pillanatban sok mindent nem értünk”

- tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc felvetette, hogy sok megmagyarázhatatlan eset történt a választás napján, és ezek felvetik annak a gyanúját, hogy választási csalás történhetett.

A DK kedden előterjesztést tesz, hogy szavazókörök dokumentumait vessék össze a hivatalos adatokkal, és ha az átvizsgálás okot ad rá, mert olyan gyanú merül fel, akkor akár a szavazatok újraszámlálása is szükséges lehet.

A volt kormányfő szerint ez lehet az első olyan választás, melynek a végeredményét „a demokratikus sokaság nem fogja elfogadni”. Azt mondta:

szükséges lehet egy „nemzeti demokratikus ellenállás”,

amihez a pártok önmagukban nem elegendőek, de mégis szükségesek a megszervezéséhez. Ezért szerinte a következő napokban egyeztetni kell az MSZP-től a Párbeszéden át az LMP-ig és az Együttig arról, a többi ellenzéki párt hogy látja a helyzetet, tudomásul veszik-e az eredményt és szeretnének-e rá közös választ adni, vagy nem.

Jelezte, nem forradalmat szervez, de voltak példák arra, hogyan lehet szembefordulni a kormánnyal kulturált, demokratikus módszerekkel.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×