eur:
393.82
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Újabb kormánygépet vett Németország

A német kormány az államfő, a kancellár valamint a miniszterek utazásainak biztosítására fenntartott gépparkot egy újabb Airbusszal bővíti. Ezúttal azonban takarékossági célból egy használt gépet vásárol, amelynek belső átalakítása már folyamatban van az Airbus hamburgi telephelyén.

A berlini koalíció rendelkezésére álló 8 kormánygép szinte állandóan a levegőben van. Emiatt fordulhatott elő, hogy Heiko Maas külügyminiszter nemrég az ENSZ egyik ülésére a Lufthansa menetrend szerinti járatán utazott New Yorkba. Ezt követően azonban – különböző hivatalos látogatásaira – csaknem 120 ezer kilométert tett meg a kormány valamelyik repülőgépen.

A kancellár is – szinte naponta – használja a kormány egyik, külön erre a célra átalakított repülőgépét. Ezeken persze minden alkalommal helyt kapnak a belső munkatársak, valamint azok a meghívott újságírók is, akik a politikus útjáról a tévében, a rádióban, vagy a napilapokban beszámolnak. A gép egy elkülönített része az államfő, a kancellár, vagy a miniszter pihenését és felfrissülését szolgálja.

A kormánygépek életkora különböző, ebből eredően Frank Walter Steinmeier államelnök júniusban csak késve indulhatott Minszkbe, mert gépének ellenőrzésekor technikai problémák merültek fel, és más kormánygép éppen nem állt rendelkezésre.

A gépek a légierő tulajdonában vannak, így a hadsereg gondoskodik az állomány műszaki ellenőrzéséről is. Most egy újabb Airbusszal bővül a géppark: a Lufthansa egy A321 típusú utasszállítóját Hamburgban alakítják át a legfelsőbb állami vezetés légi útjainak biztosítására. Már csak a felirat hiányzik, ugyanis valamennyi kormánygépen olvasható a fekete, vörös és arany nemzeti színek mellett a Német Szövetségi Köztársaság felirat.

A német légierő beszerzésekért felelős hadnagya elmondta, hogy anyagi és technikai szempontból kedvezőbb ajánlat aligha kínálkozott volna a kormánygépek számának bővítésére, mert a Lufthansa közismerten kiváló állapotban tartja utasszállítóit, így szinte látatlanban dönteni lehetett egy 2000 óta használt gép megvásárlásáról.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×