eur:
396.56
usd:
362.24
bux:
0
2024. augusztus 6. kedd Berta, Bettina
Nyitókép: Unsplash.com

Ugrik a TikTok egyik funkciója a magyar felhasználók számára

A kínai ByteDance tulajdonában lévő TikTok videomegosztó platform kötelezettséget vállalt, hogy végleg visszavonja a TikTok Lite jutalmazási rendszerét az Európai Unióban - jelentette be hétfőn az Európai Bizottság.

A brüsszeli testület áprilisban indított eljárást a platform ellen a digitális szolgáltatásokról szóló jogszabály (DSA) alapján, mert előzetes megállapítása szerint a TikTok Lite franciaországi és spanyolországi elindítását megelőzően az üzemeltető nem hozott kockázatcsökkentő intézkedéseket a gyermekek védelmére.

Az Európai Bizottság aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a TikTok Lite nevű programot, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az alkalmazáson belül bizonyos feladatok, így például videók megtekintése, tartalom kedvelése, barátok meghívása során pontokat szerezzenek, az üzemeltető anélkül indította el, hogy előzetesen értékelte volna a kockázatokat, különösen a platform függőséget okozó hatásával kapcsolatosan. Különös aggodalomra adott okot, hogy az üzemeltető nem hozott kockázatcsökkentő intézkedéseket a gyermekek védelme érdekében, ugyanis

a TikTokon nem állnak rendelkezésre hatékony életkor-ellenőrző mechanizmusok.

A bizottság hétfői bejelentése szerint a platform kötelezettséget vállalt arra, hogy a TikTok Lite jutalmazási rendszerét véglegesen kivonja az EU-ból, és nem indít más olyan programot, amely megkerülné a visszavonást. A kötelezettségvállalások megszegése a DSA megsértésének minősül, és ezért pénzbírságot vonhat maga után.

Az áprilisban indított eljárást az Európai Bizottság lezárta.

Margrethe Vestager uniós versenyjogi biztos sajtóközleményében kiemelte: A közösségi médiát használók biztonságának és jólétének prioritást kell élveznie.

„A függőséget okozó platformok tervezési jellemzői veszélyeztetik a felhasználók jólétét. Ezért tettük jogilag kötelezővé a digitális szolgáltatásokról szóló jogszabály alkalmazását a TikTok számára, és gondosan figyelemmel kísérjük, hogy a platform megfelel-e a jogszabályban előírtaknak” – tette hozzá az uniós biztos.

Címlapról ajánljuk

Császár Gábor a férfi kézisek kieséséről: jár a kalapemelés a magyar csapatnak

Túl korán sikerült fordítani, mert az várható volt, hogy a házigazdák egészen a legvégéig bírni fogják a nyomást, és nem fognak kipukkadni – mondta a magyar–francia mérkőzésről a Veszprém és a PSG korábbi kézilabdázója. Császár Gábor hozzátette: a magyar csapat minden dicséretet megérdemel, mert csak egy hajszálon múlt a továbbjutása egy nagyon erős csoportból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.06. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagy esésből állhatnak ma talpra a tőzsdék

Nagy esésből állhatnak ma talpra a tőzsdék

Jelentős esést szenvedtek el tegnap a globális részvénypiacok, miután a befektetőkben felerősödtek az amerikai recesszióval kapcsolatos félelmek és azt kezdték árazni, hogy a Fed elkésett a kamatvágásokkal; eközben a japán jenre épített "carry trade" kis túlzással összeomlott a deviza erősödése miatt, ami hullámokat vert a globális piacokon; és végül a közel-keleti helyzet éleződése miatt a geopolitikai feszültségek is megnőttek. A tegnapi zuhanás után úgy tűnik, hogy megérkezhet a visszapattanás, japán tőzsde közel 9 százalékot ralizott, és a határidős indexek állása alapján Európában és az USA-ban is emelkedés jöhet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×