eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Így fog kinézni a világ legmonumentálisabb óriáskereke -  az Arup és a Heerim Architecture kollaborációjából születhet meg a világ leghatalmasabb óriáskereke Szöulban. A terveket UNStudio mutatta be nemrégiben.
Nyitókép: Forrás: UNStudio.com

Ilyen lesz a világ leghatalmasabb óriáskereke

A tervezett látványosság befogadóképessége közel kétszer akkora lesz, mint az ikonikus londoni óriáskeréké.

A Szöuli ikerszem névre keresztelt óriáskerék Szöul polgármesterének ambiciózus víziójának, a „Han-folyó ezer naplementével” koncepciójának kulcsfontosságú eleme.

A két egymást metsző gyűrűvel rendelkező óriáskerék a tervek szerint száznyolcvan méteres lesz, így ezzel a világ legnagyobbjának számít majd

- számol be róla a Roadster.hu a Designboom cikke alapján.

A merőben újító kialakítású, dupla gyűrűs óriáskerék 64 kapszulát forgat majd, melyek 20-25 fő befogadására lesznek alkalmasak. Mint írja a lap, ez azt jelenti, hogy az "ikerszemből" egyszerre 1400-nál is többen gyönyörködhetnek majd a városban. Kapacitása közel kétszerese lesz a London Eye-nak.

Az óriáskerék a Han-folyó partján, a világbajnoki stadion szomszédságában kap majd helyet egy negyven méter magas kulturális központ tetején. Az épületegyüttes kiállítótereknek, előadóteremnek, kiskereskedelmi és vendéglátó egységeknek fog otthont adni.

Az UNStudio javaslatára az óriáskerék mellé egy monorail is kiépülhet, ami a látványosság megközelíthetőségét fogja javítani, emellett izgalmas utazást is nyújt.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×