eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Csúnya vége lehet, ha használja a facebookos sztárarcgyártó programot

My Puzzles néven terjed egy Facebook-alkalmazás, amely azt kínálja, hogy fotónk alapján sztárarcot varázsol nekünk. A látvány valóban lenyűgözó, de egy szakértő szerint nagyon veszélyes programról lehet szó.

A My Puzzles nevű játék a mesterséges intelligencia segítségével készít olykor vicces, máskor kimondottan vonzó, már-már szexi fotót használója profilképéből.

Az elsőre ártatlannak tűnő eszköz érzékeny adatokhoz fér hozzá, melyekkel egy komoly adatbázist építhet ki – hívja fel a figyelmet egy bejegyzésében Kubatovics Áron, a livepod.tv alapító-tulajdonosa.

A hvg.hu vette észre a szakember Facebook-bejegyzését. Ebben felhívja a figyelmet arra, hogy a fejlesztők adatvédelmi leírása egy sablonszöveg, a weboldalukon semmi nem derül ki a fejlesztő cégről, és annak tevékenységéről sem. Sőt, cégnek – Novalab Games – látszólag nincsenek korábbi játékai, nem szól róluk hír, a honlapjuk domainjét pedig idén, november 21-én jegyezték be egy kínai szolgáltatónál.

A bejegyzés alapján olybá tűnik, hogy a kínai Alibaba nevű internetes vásárlási cégnek is köze lehet a dologhoz, de ez még közel sem biztos.

A szakember óva inti a használókat, hiszen a program célja lehet olyan "arcok" megszerzése, amellyel azután kamuprofilokat lehet létrehozni, de az sem kizárt, hogy hirdetésre használják majd, vagy vásárlási szokásainkat monitorozzák vele.

Az is gyanús, hogy

a program nem enged kilépni egészen addig, ameddig a kreált képet meg nem osztja a használó.

Így aztán senki sem csodálkozhat, ha a közeljövőben áruvasárlási ajánlatok tömege lepi majd el fiókunkat, a rosszindulatú visszaélésről már nem is beszélve.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×