eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Ha androidos telefonja van, ezzel az új funkcióval rengeteg tárhelyet nyerhet

Akár egy alkalmazás által elfoglalt tárhely 60 százaléka is felszabadítható lehet az Android alkalmazásarchiváló új funkciójával.

Az okostelefonok tárhelye véges, ezért hasznos a Google által 2022-ben bejelentett alkalmazásarchiválás funkció az Androidban, mely az applikációt eltávolítja a készülékről, de a felhasználói adatok maradnak a készüléken – írja a hvg.hu. Így, ha az archivált alkalmazásra újból szükség lenne, elég újból letölteni, a készüléken megmaradt felhasználói adatokkal mindent ott lehet folytathatni, ahol a törlés előtt abbahagytuk.

A funkció már megjelent az újabb Android-verziókban, ám csak abban az esetben működött, ha már kifogyóban volt a tárhelyből a készülék. Mostantól a Play Áruházban is lehetőség lesz a funkció bekapcsolására, az Általános menüben – ha ez aktív, a ritkán használt applikációkat automatikusan archiválja a rendszer. Ezzel akár 60 százaléknyi tárterület is felszabadítható, miközben semmilyen felhasználói adat nem törlődik végérvényesen.

Az archivált alkalmazások nem törlődnek a kezdőképernyőről, de egy kis felhő ikon fogja jelezni, hogy az újbóli letöltésig nem tudjuk használni őket.

A funkciót már elkezdte széles körben elérhetővé tenni a Google, az újabb Play Áruház-verziókban megjelent az új lehetőség.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×