eur:
389.78
usd:
363.64
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Kiderült, miért ad mostanság rossz képet az időjárási radarkép

Rosszul beállított vezeték nélküli eszközök zavarnak be.

Rosszul beállított vezeték nélküli eszközök zavarják a meteorológiai radarokat - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán csütörtökön.

Közölték: az utóbbi napokban elég "zajos" volt a kompozit radarképük, amelynek valószínűleg egy vagy több rosszul beállított vezeték nélküli távközlési eszköz volt az oka.

Hozzátették: a különböző vezeték nélküli - jellemzően ipari, nagy teljesítményű szabadtéri RLAN (Radio Local Area Network) hálózati vagy biztonsági kamerák közötti jeltovábbító - eszközök helytelen beállítás esetén jelentősen zavarhatják a meteorológiai radarok megfelelő működését. Hatásukra zajok, hibák léphetnek fel a radarképekben.

Közölték azt is, a meteorológiai szolgálat munkatársai a zaj megszüntetésre különböző szűrőket állítanak be, de ez sem oldja meg a problémát teljes mértékben. Tudatták, a zaj okát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szakemberi helyszíni mérésekkel derítik fel.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×