eur:
389.45
usd:
363.42
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Senior citizens in a retirement home exercise room.
Nyitókép: RichLegg/Getty Images

Egy kellemetlen hír a nyugdíjkorúaknak, ha sokáig akarnak élni

Dolgozni kell életünk végéig - ezt üzeni egy 101 éve amerikai neurológus.

Az ember soha nem menjen nyugdíjba - legalábbis a 101 éves Howard Tucker clevelandi neurológus ezt az irányt követi és a közösségi médiában másoknak is megmutatja.

Howard Tucker a Guiness világrekorderei között ő a világ legidősebb praktizáló orvosa cím birtokosa. A koreai háborúban - 1950–1953 között - vezető neurológusként szolgált az amerikai hadseregben. Hamarosan dokumentumfilm jelenik meg róla, de addig a TikTokon, az Instagramon és a Facebookon találhatják meg az érdeklődők - írja a mfor.hu.

Azt mondja: munkával, társadalmi érintkezéssel és szórakozással tréningezni kell az ember agyát. Ezt az izmok erősítéséhez hasonlítja. Az öregedéssel lassul az idegsejtek működése és gyengül az agyi vérkeringés, ám a folyamatos agytréning segít jó karban tartani az „agyi izmokat”.

A hosszú élet titka lehet továbbá, hogy naprakészen tartja magát szakterülete új ismereteiből. Emellett szeret életrajzokat és detektívregényeket olvasni.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×