eur:
394.65
usd:
371.86
bux:
66914.32
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Getty Images/ Tara Moore

Ha iPhone-nal telefonál, érdekes újítást hallhat

A FaceTime-hívások után a hagyományos mobilhívások is megkapják a Beszédhang izolálása funkciót, ami kizárja a zavaró környezeti zajokat, miközben telefonálunk.

Az Apple már javában teszteli az iOS soron következő, 16.4-es verzióját – a héten érkezett meg a tesztelőkhöz a véglegesnek szánt változat, amit jövő hét elején adhatnak ki minden felhasználónak. Az új rendszerverzió egy igen hasznos újdonságot is hozni fog a telefonhívásokba: az iOS 15-ben már debütált, Beszédhang izolálása funkció ugyanis a hagyományos mobilhívásokba is megérkezik – írja a hvg.hu. Eddig ez csak a FaceTime-beszélgetésekben működött, valamint néhány külső fejlesztő alkalmazásában.

„A Beszédhang izolálása mód az ön hangját helyezi előtérbe egy hívás során, és kizárja a környezeti zajokat” – ismerteti a funkciót az Apple.

Az újdonságot a következő módon lehet majd aktiválni az iOS 16.4 alatt:

  • indítsunk egy hívást,
  • a hívás alatt húzzuk le a Vezérlőközpontot,
  • koppintsunk a Mikrofonmód lehetőségre,
  • válasszuk ki a Beszédhang izolálása funkcióit.

Az újdonság minden valószínűség szerint a Mac és az iPad készülékeken is működni fog, ha a Handoff segítségével azokon folytatunk mobilhívást, de ez egyelőre még nem tisztázott. A FaceTime esetében mindkét hívásfunkció működik ezeken az eszközökön is.

Az iOS 16.4-ben több új funkció is érkezik még, például új hangulatjelek, de már a webes alkalmazások is tudnak majd értesítéseket küldeni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×